7.9.2010

KÄVELY 27.8.10

Tänään kävelen Joen Yö - tapahtumassa. Se on paikallinen versio Taiteiden Yöstä. Kaartelemme kojujen välissä ja piipahdamme tapahtumissa. Ihmisiä on paljon liikkeellä.
Kuljeskellessani mietin koko ajan, että miltä kaupunki näyttää, millainen on fiilis tai paikan tuntu. Tottakai tapahtuma tuntuu kotikutoiselta verrattuna Helsingin vastaavaan. Toisaalta Joen Yön konsepti on erilainen. Se on harrastuspainotteinen, ja käsittää kaikki alat, ei vain taidetta. Seurat ja yhdistykset esittelevät toimintaansa, poliittiset puolueet ovat liikkeellä. Toki myös taidehässäköitä ja musiikkia on tarjolla.

Joka toisessa kojussa seisoo joku tuttu. Kauppakeskuksessa esiintyy yliopiston herrojen bändi, torilavalla tytärpuolten tanssiryhmä. Tuolla steinerkoulun oppilaat jakavat opinahjonsa esitteitä, tässä joensuun numismaatikot pitävät instant-luentoa, tuolla heiluu joku miekkailuseura.

On kiva törmätä tuttuihin, vaihtaa pari sanaa. Tuntuu, että jokainen, joka haluaa, pääsee esille oman asiansa kanssa. Se on sitä "Ihmisten kaupunkia", mitä Juhlaviikot on tänä vuonna brändännyt. Ilman brändäystä. Itsekseen, luonnostaan, arkisesti - ikäänkuin vain näin voi täällä, pikkukaupungissa, olla.

Yliopiston herrojen bändi on hyvä. Torilavan tanssit sujuvat. Ja itse asiassa numismaatikot ovat aika mielenkiintoisia!

Tänään pidän paljon tästä pienestä kaupungista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti