27.9.2009

KÄVELY 24.09.09

Tänään olen liikkeellä uusissa merkeissä, kävelytaide-esitysten yleisönä. Olen nimittäin Kuopion Anti-festivaaleilla, joissa tämänkertainen teema on nimenomaan kävely. Mahtavaa.

Olen liikkeellä äänimaisematutkija-Nooran kanssa. Monta kertaa eri teoksiin tutustuessamme sekä eri paikoilta toisiin siirtyessämme kuljemme eri ihmisten kanssa. Lähes pääsääntöisesti tulee juteltua ihmisten kanssa - kävelytaiteen seuraajajoukko näyttää hyvin nopeasti muodostuvan eräänlaiseksi yhteisöksi, vähän samaan tapaan kuin järjestetyillä retkillä tai vaelluksilla ihmiset ryhmääntyvät nopeasti. Sekin on mahtavaa.

Kävelytaideteosten kokeminen on erilaista kävelyä kuin tyypillinen päiväannokseni. Se on eri tavalla havainnoivaa, ja, kuten sanottu, melko sosiaalista toimintaa. Maileja tulee mittariin jonkin verran, ja usein joku muu määrittelee askelten ripeyden.

Kivaa. Ja hyviä esityksiäkin oli. Teatterilehteen kirjoittamani artikkeli Anti-festarin annista ja kävelytaiteesta löytyy (joskaan ei vielä tänään) artikkeli-sivuiltani (linkki pääsivun oikeassa sivupalkissa).

Taiteen parissa, vieraiden kanssa höpötellen, kävellen - mikä olisi mahtavampi tapa viettää syyskuinen päivä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti