30.9.2009

KÄVELY 29.09.09

Palaan Vierumäeltä illalla, väsyneenä. Tänäänkään ei varmasti lähtisi ulos tuntikausiksi kävelemään, jos ei olisi tämä projekti pakottamassa. Hyvä, että on syy lähteä, vaikka älyttöminä kellonaikoina - tosin valokuvistani ei kohta enää saa mitään tolkkua, kun olen aina liikkeellä pimeässä.

Tämä kävelyproggis on osoittanut hyvin konkreettisesti, miten hankalaa on ylläpitää kuntoilutottumuksiaan tai edes arkiliikuntaa, kun (työ)matkustaa paljon. Muutama vuosi sitten lihoin alle kahdessa kuukaudessa kymmenen kiloa - ja kyseisenä ajanjaksona tein yli kymmenen koti- tai ulkomaanmatkaa. Nyt tiedän, miksi painoa tuli silloin niin nopeasti. Silloin minulta todellakin katosi käytännössä joka päivä kaikki arkiliikunta, eikä tunneillakaan joko ehtinyt tai matkustusväsymyksen takia jaksanut säännöllisesti käydä.

Tänään Suomeen satoi ensilumi - joskaan ei vielä näin etelään. Vuokatissa asti oli kuitenkin kuulemma ollut lunta 10 senttiä. Tänä iltana kävelyni aikana myös Joensuussa tulee niin kylmä, että kosteat pinnat, kuten laiturit, kuuraantuvat.

Kävelen pimeässä jälleen Pyhäselän rantaan. Tähdet näkyvät, samoin kaukaiset valot joen ja järven toisella puolen. Hiljaista, kylmenevää. Kaunista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti